Budskapet är tydligt

Så har det hänt igen. En lastbilschaufför besökte psykakuten 4 ggr för ångest. Nu är han kallad till läkare ang. Transportstyrelsen och körkortet. Okänt hur många tusen proverna kommer att kosta.

Det får inte gå till så här. Psykiatrin måste vara en trygg plats och människor med missbruksproblem får spåras på ett annat sätt. Det är tvärtemot våra lagar, att du är oskyldig till motsatsen bevisats. Har tvingas människor betala för att bevisa sin oskuld. Människor som kanske inte har råd med proverna och därmed förlorar sitt körkort utan att gjort sig skyldig till trafikbrott. Det får inte gå till så här. Människor törs inte söka hjälp.

Nya idéer inom psykiatrin råkade min vän utför. Han är 72 år och har i många år gått på affektiva i sin hemstad. När han skulle flytta fick han en remiss till affektiva från sin läkare till den affektiva mottagningen i hans nya stad. Men remissen avslogs med motiveringen att han var för gammal och han hänvisades till äldrevården. Bipolaritet kräver specialistvård och äldrevården har inte det. Nu tvingas han gå igenom  överklaganden och ta hjälp av Riksföreningen Balans för att få den vård han har rätt till. Budskapet är tydligt. Varför lägga ner tid och pengar på en så pass gammal människa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s